Vajra Vidya Centrum Nederland

Vajra Vidya Nederland is opgericht in de zomer van 2001. Vajra Vidya betekent ‘onvernietigbare kennis’. Vajra Vidya Nederland is onderdeel van een netwerk van centra en studiegroepen in Azië en in het Westen. Sinds het voorjaar van 2003 is Vajra Vidya een boeddhistisch kerkgenootschap. Deze rechtsvorm past juridisch en fiscaal het beste bij de verwezenlijking van de doelstellingen. Vajra Vidya organiseert cursussen, studie- en meditatiebijeenkomsten.

Onze naam

In de zomer van 2001 heeft Venerable Thrangu Rinpoche de naam aan het centrum gegeven. Dit gebeurde tijdens een week van onderricht in Vancouver, Canada. Daarmee werden de cursussen die al gegeven werden ondergebracht in het centrum en werd Venerable Thrangu Rinpoche de spiritueel leraar van het centrum. Dat betekent dat Venerable Thrangu Rinpoche ons met raad en daad bijstaat in het vormgeven van het centrum en het cursusaanbod.

Vajra Vidya heeft als voornaamste doel mensen in contact te brengen met het (Tibetaans) boeddhistisch pad. Niet alleen biedt Vajra Vidya de gelegenheid om dit pad door studie en meditatie te verkennen, maar ook om het in zijn oorspronkelijke en traditionele vorm te volgen. Vajra Vidya geeft hiertoe de mogelijkheid door het houden van studie- en meditatiebijeenkomsten, het verzorgen van cursussen, het geven van (individuele) meditatiebegeleiding en het uitnodigen van leraren uit de traditie.

Thrangu Rinpoche

Venerable Thrangu Rinpoche heeft Antoon Kamp toestemming gegeven om onder de vlag van Vajra Vidya cursussen en meditatiebijeenkomsten te organiseren. Daarnaast komt met een zekere regelmaat Lama Kunga naar Nederland om studie- en of meditatiebijeenkomsten te verzorgen. Lama Kunga is resident Lama in Hallscheid, Duitsland, waar hij op dit moment een driejaren retreat begeleidt. Lama Kunga behoort als monnik tot het klooster van Venerable Thrangu Rinpoche. Ook Tulku Damchö Rinpoche verzorgt programma’s voor het centrum.

vajravidya-005

Locatie activiteiten:

Birkstaete
Birkstraat 95-20
3768 HD Soest