Activiteiten

ZATERDAG 24 APRIL (2021) ONLINE STUDIE – MEDITATIE BIJEENKOMST

Na de succesvolle online bijeenkomst van afgelopen maart vervolgen we de Online Zoom-bijeenkomsten op zaterdag 24 april met als basis verzen uit ‘de Vlucht van de Garoeda’. Het is een beroemde meditatietekst uit de Dzogchentraditie van het Tibetaans Boeddhisme en geschreven door de zwervende yogi Shabkar Lama tijdens een drie jaar durende retraite op een eenzaam eiland middenin het Kokonor-meer in Tibet. Door een direct inzicht in onze eigen geest en het ervaren van de onderliggende helderheid die in iedere ervaring aanwezig is, kan middenin elke situatie van het dagelijks leven een krachtig gevoel van vrijheid en ruimte ontstaan.

Deelname: Graag aangeven of je wil deelnemen! Na aanmelding en voor aanvang van de bijeenkomst ontvang je de te bespreken verzen en de link voor deelname.

Docent: Antoon Kamp

Tijd: vanaf 10.15 inloggen via de link die je ontvangt. 10.30 uur start het programma met de Dharmatalk afgewisseld met meditaties tot 12.45 uur.

Bijdrage: Voor de zoombijeenkomsten vragen we een vrijwillige bijdrage.

Volgende data:  22 mei en 26 juni! Schrijf de data vast in je agenda!


MAANDELIJKSE STUDIE EN MEDITATIEBIJEENKOMSTEN IN HET CENTRUM

Maandelijks op een zaterdag of zondag (zie voor  – voorlopig alleen – online data hierboven) organiseren we bijeenkomsten met studie en meditatie. De studie zal bestaan uit Dharmatalks. Deze kunnen verschillende thema’s hebben en/ of uit verschillende bronnen voortkomen. Per bijeenkomst wordt het thema in een aparte mail bekend gemaakt. De meditaties zijn de kalmte- en inzicht-meditaties uit de Mahamudra/ Dzogchen traditie en uit de Vajra traditie: helende, energetische vormen van meditatie, waarbij verbeelding, lichaam, klank en zintuigen centraal staan. Voorlopig nog ONLINE – zie boven

Docenten: De reguliere docent is Antoon Kamp en bij gelegenheid nodigen we Lama Kunga, Tulku Damchö of anderen uit de traditie uit, bijvoorbeeld Hans Zwart van het Shambhala Centrum.

Tijden:

10.00 uur inloop en 10.30 uur start programma met meditatie en Dharmatalk
12.45 uur lunch
13.30 uur start programma met meditatie en Dharmatalk
15.30 uur afronding van de dag.

Lunch: graag eigen lunch meenemen (tenzij we anders afspreken). Wij zorgen voor koffie, thee, (karne)melk, wat fruit en een krentenbol.

Locatie: Gebouw Birkstaete, Birkstraat 95, Belnummer 20, 3768 HD Soest, in het souterrain.

Bijdrage:
Voor tientjesleden (€ 10,00 per maand) is de bijdrage € 30,00 per dag, respectievelijk €20.00 voor een dagdeel. Voor niet leden is de bijdrage € 40,00 per dag, respectievelijk € 25,00 per dagdeel. Donaties in wat voor vorm dan ook, zijn altijd welkom!

Aanmelden: info@vajravidya.nl of telefonisch: 035 6026262

 

MEDITATIEBIJEENKOMSTEN – DONDERDAGAVOND (ONLINE – DOORLOPEND)

Donderdagavond is er wekelijks meditatiebeoefening (zonder studie). Tijden zijn: vanaf 19.15 uur inloop. Mediteren van 19.30 uur tot 21.00 uur. De meditaties (kalmte- en inzichtmeditatie) worden begeleid door Antoon Kamp

Toutenhoofd.2017-11-19_120658

Start: vanaf donderdag 5 september. Behalve de officiële schoolvakanties
Locatie: Gebouw Birkstaete, Birkstraat 95, Belnummer 20, 3768 HD Soest, in het souterrain.
Kosten: € 88,00 (tientjesleden) of € 122,00 (niet-leden) voor 11 bijeenkomsten.
 

INDIVIDUELE STUDIE EN MEDITATIE – persoonlijke begeleiding – Online

Het blijkt dat sommigen het prettig vinden om individueel begeleid te worden of uit te wisselen over hun studie en meditatie. Zo kun je vanuit huis met Zoom een aantal keer of met regelmaat (een keer per twee weken) op een eigen tijdstip (in overleg) afspreken. Als uitgangspunt kan een boek of tekst of eigen voortgang worden gebruikt.

Aanmelden: info@vajravidya.nl of telefonisch: 035 6026262

TIBETAANSE YOGA – KUM NYE – woensdagavond of vrijdagmiddag

Tibetaanse yoga bestaat uit meditatieve oefeningen (zittend, staand, liggend) en zelfmassage die lichaam en geest in balans brengen. Uitgaand van een traditionele genezingsmethodiek, helpt Kum Nye yoga om spanning te verlichten, negatieve patronen te transformeren en evenwicht en gezondheid te bevorderen. De beoefening van Kum Nye verhoogt onze levensvreugde en waardering voor het leven.  De houdingen en bewegingen van Kum Nye, evenals de zelfmassage en ademhalingsoefeningen, ontspannen het lichaam, kalmeren de adem en brengen de geest tot rust.

proxy-imageBen je geïnteresseerd in deze vorm van yoga, laat het ons weten, zodat we – als we een klein groepje hebben gevormd (vier of meer) hiermee op de woensdagavond of vrijdagmiddag kunnen starten. De eerste serie bestaat uit tien bijeenkomsten van anderhalf uur.

Aanmelden: info@vajravidya.nl of telefonisch: 035 6026262

Klik hier voor een overzicht van onderwerpen van Lezingen en Collegeseries die Antoon zowel binnen (HOVO) als buiten de Universiteit heeft gegeven en voor u of uw organisatie kan verzorgen.

[/two_columns_one_last]