Activiteiten

ZONDAG 2 JUNI MEDITATIE EN STUDIEDAG MET HANS ZWART.

Voor onze maandeli20180505_200303jkse bijeenkomst (zie voor details hieronder) hebben we Hans Zwart uitgenodigd om over de achtergronden van de SUKHAVATI ceremonie te spreken en zal hij deze ceremonie met ons uitvoeren.
De SUKHAVATI ceremonie is de ceremonie voor het afscheid nemen (of gedenken) van een overledene. Hans Zwart is sinds 1977 student van Chogyam Trungpa. Hij is leraar en meditatieinstructeur bij het Shambhala centrum in Amsterdam. In het centrum heeft hij al vele malen deze ceremonie bij het overlijden van een naaste van iemand uitgevoerd. Voor deze dag kun je een (kopie van een) foto van een overledene of een kaartje met de naam van de overledene meenemen indien je iemand wil gedenken.
Is iemand heel recentelijk (tot 7 weken voor 2 juni) overleden, neem dan even contact op met ons. De dag bestaat uit inleidingen, meditaties en de uitvoering van de ceremonie.

Maandelijkse meditatie en Dharmatalk op de zaterdag of zondag’

Maandelijks op een zaterdag of zondag bijeenkomsten met studie en meditatie. De studie zal bestaan uit Dharmatalks. Deze kunnen verschillende thema’s hebben en/ of uit verschillende bronnen voortkomen, bijvoorbeeld: de ‘Weekly Words of Wisdom’ van Thrangu Rinpoche, bepaalde uitspraken of begrippen uit het Tibetaans Boeddhisme, slogans uit de Lojong ‘Seven Point Mind Training’, korte (of delen van) Dharmateksten, onderwerp op verzoek van of inbreng vanuit cursisten* of actuele zaken in het licht van Boeddhisme. De meditaties zijn de gebruikelijke kalmte- en inzichtmeditaties uit de Mahamudra en meditaties uit de Tantra traditie: de helende, energetische vormen van meditatie, waarbij verbeelding, lichaam, klank en zintuigen centraal staan

Docent:
De docent is Antoon Kamp en een aantal keer in het jaar zullen we een docent uitnodigen om een thema te behandelen of uiteen te zetten. We denken daarbij bijvoorbeeld aan Lama Kunga, Tulku Damchö of anderen uit de traditie.

Data en aanmelding:
Zaterdag 9 februari, zondag 3 maart, zaterdag 6 april (Lama Kunga), zaterdag 4 mei (Antoon Kamp), zondag 2 juni(Hans Zwart over de Sukhavati ceremonie – een ceremonie na het overlijden van een dierbare). Data voor het najaar maken we later bekend.

Per keer organiseren we een hele dag. Ochtend of middag is ook apart te volgen! Je kunt je aanmelden voor een dag of verschillende dagen, per dagdeel of verschillende dagdelen of voor alle zes bijeenkomsten tegelijk. Schrijf ze vast in je agenda!

Tijden:

10.00 uur inloop en 10.30 uur start programma met meditatie en Dharmatalk
12.45 uur lunch
13.30 uur start programma met meditatie en Dharmatalk
15.30 uur afronding van de dag.

Lunch: graag eigen lunch meenemen (tenzij we anders afspreken). Wij zorgen voor koffie, thee, (karne)melk, wat fruit en een krentenbol.
Locatie:

Gebouw Birkstaete, Birkstraat 95, Belnummer 20, 3768 HD Soest, in het souterrain.

Bijdrage:
Voor tientjesleden (€ 10,00 per maand) is de bijdrage € 15,00 per dag, respectievelijk € 10.00 voor een dagdeel. Voor niet leden is de bijdrage € 30,00 per dag, respectievelijk € 20,00 per dagdeel. Donaties in wat voor vorm dan ook, zijn altijd welkom!

Aanmelden: info@vajravidya.nl of telefonisch: 035 6026262

Meditatiebijeenkomsten-donderdagavond (doorlopend)

Donderdagavond is er wekelijks meditatiebeoefening (zonder studie). Tijden zijn: vanaf 19.15 uur inloop. Mediteren van 19.30 uur tot 21.00 uur. Vanaf februari worden de meditaties (kalmte- en inzichtmeditatie) begeleid door Pety Toutenhoofd.2017-11-19_120658

Start: vanaf donderdag 10 januari. Behalve de officiële schoolvakanties
Gebouw Birkstaete, Birkstraat 95, Belnummer 20, 3768 HD Soest, in het souterrain.
Kosten: € 90,00 (tientjesleden) of € 144,00 (niet-leden) voor 12 bijeenkomsten.

 

Persoonlijke begeleiding- individueel

Als je behoefte hebt aan begeleiding bij je meditatie, bij veranderingsprocessen, bij verliesverwerking of zingevingsproblematiek, dan kun je individuele sessies afspreken. In deze begeleiding combineert Antoon Kamp zijn werkervaring als  lichaamsgericht en psychosociaal therapeut met zijn ervaringen als meditatie instructeur, docent Boeddhisme en boeddhistisch counselor. Met behulp van verhelderende gesprekken en begeleide vormen van meditatie biedt hij ondersteuning. Kosten, aantal bijeenkomsten en tijden vinden in overleg plaats.

Studiebegeleiding – individueel/groepje

Voor degenen die zich op een meer persoonlijke en diepgaande manier de filosofie en psychologie van het Boeddhisme eigen willen maken, bied Antoon Kamp de mogelijkheid aan om je te begeleiden bij studie, al dan niet in combinatie met meditatie. Aan de hand van een eerste verkenningsgesprek bepalen we het onderwerp, de literatuur, aantal en frequentie van bijeenkomsten, kosten, tijden en data. We kunnen daarbij gebruik maken van de collegeseries, Power Points en Readers die ik eerder heb gemaakt voor lessen/ colleges aan de verschillende universiteiten en een groep cursisten in Rotterdam. De locatie van de bijeenkomsten is het Vajra Vidya centrum

Klik hier voor een overzicht van onderwerpen van Lezingen en Collegeseries die Antoon zowel binnen (HOVO) als buiten de Universiteit heeft gegeven en voor u of uw organisatie kan verzorgen.

zandmandela

Zandmandela

[/two_columns_one_last]